Enspectie is nu ook SCIOS SCOPE 12 gecertificeerd

Over onsContact
U bevindt zich nu op: Home » Enspectie is nu ook SCIOS SCOPE 12 gecertificeerd
Enspectie is nu ook Scios scope 12 gecertificeerd

Vanaf nu zijn we ook gecertificeerd voor SCIOS SCOPE 12.

Wat is SCIOS SCOPE 12?

SCOPE 12 is bedoeld voor de inspectie van zonnestroominstallaties DC- en AC-zijdig, waarbij AC-zijdig de scope reikt vanaf de omvormer(s) van de PV-installatie tot en met de hoofdaansluiting.
Het doel van inspectie is om de kans op schade te verminderen.

Inspectieregeling Zonnepanelen SCOPE 12: Veiligheid en Kwaliteit voorop

De wereld van zonnepaneleninstallaties staat voor uitdagingen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Als reactie hierop is er een nieuwe inspectieregeling voor PV-panelen geïntroduceerd: SCOPE 12. Deze regeling heeft als doel de normen binnen de zonnepanelenmarkt te verbeteren. Het nieuwe, uniforme kwaliteitssysteem is zowel eenvoudig als effectief en wordt zelfs opgenomen in de voorwaarden van de meeste verzekeraars. Hierdoor kunnen de bestaande tekortkomingen en veiligheidsrisico’s bij zonnepaneleninstallaties tot het verleden behoren.

Wat omvat de Inspectieregeling Zonnepanelen SCOPE 12?

Werken met zonnestroominstallaties brengt risico met zich mee. Onjuiste plaatsing en integratie van zonnepanelen kunnen leiden tot brandgevaar. Het voorkomen van dergelijke risico’s is van vitaal belang. Daarom zijn verbeterde inspectieregelingen opgesteld om de veiligheid van zonnepaneleninstallaties te waarborgen. Deze inspecties mogen uitsluitend worden uitgevoerd door gecertificeerde inspectiebedrijven.

Waar draait SCOPE 12 om?

Sinds 2020 is SCOPE 12 een certificatieregeling voor zonnestroominstallaties. Deze regeling is in het leven geroepen op aandringen van verzekeraars en deskundigen in het veld. Hun behoefte aan een beoordeling van de technische kwaliteit en veiligheid van zonnestroominstallaties door gecertificeerde experts leidde tot deze regeling. Hierdoor krijgen installaties te maken met striktere voorschriften.

Is inspectie nu verplicht?

Hoewel de inspectieregeling SCOPE 12 nog niet wettelijk verplicht is, heb je als eigenaar wel de vrijheid om te beslissen of jouw zonnepanelensysteem geïnspecteerd moet worden. Sommige verzekeraars kunnen echter eisen dat je een dergelijke inspectie laat uitvoeren. Voor nu blijven deze inspecties op vrijwillige basis, maar het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen in de regelgeving.

Voor meer informatie over de inspectieregeling Zonnepanelen SCOPE 12 en het belang van veiligheid en kwaliteit binnen zonnepaneleninstallaties: neem contact met ons op!

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht

Nu eenvoudig delen op social media!